]]>

Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Welkom  |    Inloggen  

KENNISPLATFORM ECONOMIE


 
  Terug naar overzicht
  Permalink
  Afdrukken

Digistad, de toekomst? (24 oktober 2017)

Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any


Start:   24/10/2017, 9:30
Einde:   24/10/2017, 12:00
Locatie:   Budascoop, Kapucijnenstraat 10 te 8500 Kortrijk
 
Graag ontmoeten we u op dinsdagvoormiddag 24 oktober uitzonderlijk in de Budascoop te Kortrijk, Kapucijnenstraat 10 voor de vijfde WinVormsessie 2017 ‘Digistad, de toekomst?’.
WinVorm verwelkomt u graag om 9u30 stipt tot uiterlijk 12u00.
 
Slimme stedenbouw is het zoeken naar innovatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen waar steden mee te maken krijgen. Digitale tools, diensten en processen worden daarbij ingezet. Hoe kunnen we in de stad aangenaam, veilig, efficiënt leven en werken?
 
Volgende bevlogen sprekers wisselen hierover van gedachten en doorspekken het onderwerp vanuit de praktijk: 
  • Smart Flanders -  Nils Walravens

Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans lanceerde het “Smart Flanders-programma” eind 2016. Stadsbesturen, bedrijven, onderzoeksinstellingen en burgerinitiatieven zoeken samen oplossingen voor stedelijke uitdagingen zoals het verminderen van files, het creëren van een duurzame distributie van goederen naar en van de binnenstad, het verbeteren van de luchtkwaliteit, het wegwerken van drempels voor kansengroepen enzovoort.

  • Stad Roeselare/Smart Flanders in de praktijk – Gino Dehullu
Gino Dehullu brengt dit verhaal in de praktijk en koppelt het Smart Flanders-programma aan verschillende trajecten waar Stad Roeselare momenteel mee bezig is. 
  • Nieuwe Dokken Gent – Lieven Demolder 
DuCoop is een coöperatieve vennootschap die is opgezet om te investeren in duurzame technieken voor De Nieuwe Dokken in Gent.
Smart planning kan op deze manier ook de klimaatambities van een stad waarmaken.
 
Daarna kunt u een bezoek brengen aan “Contrei” in de Budafabriek.
In deze expo denkt Intercommunale Leiedal vooruit en ontwikkelt een regionale visie voor de toekomst van Zuid-West-Vlaanderen.
Beleef de krachtlijnen en ambities van de regio aan de hand van een beloopbare kaart, projecties, videomapping en andere media.
 
We zorgen voor een broodjeslunch voor wie aansluit voor dit 2e deel.
 
 
Deelname?
 
Om dit alles praktisch in goede banen te leiden, vragen wij u uw deelname te bevestigen via dominique.declercq@leiedal.be vòòr 17 oktober 2017 met uitdrukkelijk vermelding van: Naam + Voornaam en organisatie
 
□  neemt enkel deel aan de WinVormsessie van 9u30-12u00
□  neemt deel aan het volledig programma (sessie + broodjeslunch + Expo Contrei)
 
Prijs

inschrijven op jaarbasis voor deelname aan alle WinVormsessies: € 150 voor deelnemers van West-Vlaamse gemeentebesturen. Andere publieke overheden (andere gemeenten, provincies en intercommunales, diensten van het Vlaamse Gewest, …) en deelnemers uit de privésector betalen € 250. Voor studenten wordt het deelnamebedrag verlaagd tot € 25.
 
Inschrijven voor 1 sessie is mogelijk, graag bij hun inschrijving vermelden. U ontvangt achteraf een factuur.  € 50 eur voor privébedrijven en  € 30 voor openbare besturen.
 
 
We kijken uit naar uw komst!
 
  
 
 © 2008 - 2018 - Het Kennisplatform Economie maakt deel uit van het Kenniscentrum Economie West van de Provincie West-Vlaanderen - dienst economie       Logo provincie West-Vlaanderen - Door mensen gedreven  

Het Kennisplatform Economie bevat talrijke links naar externe locaties waarvan wij de toegankelijkheid voor slechtzienden niet kunnen garanderen. Indien u dit wenst, kunt u de informatie ook opvragen via de contactgegevens via deze link.