]]>

Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Welkom  |    Inloggen  

KENNISPLATFORM ECONOMIE


 
  Terug naar overzicht
  Permalink
  Afdrukken

Food@Network (17 oktober 2017)

Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any


Start:   17/10/2017, 12:30
Einde:   17/10/2017, 16:30
Locatie:   Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 te 8800 Roeselare
 

Programma

12u30 Onthaal met lunch en meet&greet
13u15 tot 14u45 Deel 1: om 13u15 starten 3 verschillende infosessies (A, B en C). Om 14u worden diezelfde infosessies herhaald. Je kiest bij inschrijving dus 2 van de 3 sessies.
14u45 tot 15u15 Pauze en meet&greet
15u15-16u30 Deel 2: om 15u15 starten 2 verschillende infosessies (D en E). Je kunt kiezen tussen 1 van deze 2 sessies.
16u tot 16u30 Afsluitende receptie met meet & greet

Infosessies

Deel 1: keuze tussen 2 van 3 sessies

•Infosessie A: De voedingsindustrie, een interessante sector met heel wat troeven en doorgroeimogelijkheden! In deze infosessie licht Alimento de technische en kwaliteitsgerelateerde functies toe in de voedingsbedrijven. Medewerkers getuigen over hun job en de competenties die daarvoor belangrijk zijn en over de doorgroeikansen die ze hebben gekregen. De opleidingen voor werknemers in de voedingsindustrie worden toegelicht door Alimento, Syntra West Groep en VDAB.
•Infosessie B: Rondleiding in het joblabo: spelenderwijs de voedingsindustrie leren kennen Het vernieuwde Joblabo Voeding opent op 17 oktober opnieuw de deuren. Tijdens de rondleiding kom je te weten hoe jouw leerlingen of de mensen die je naar werk begeleidt de voedingswereld en haar jobmogelijkheden op een interactieve manier beter kunnen leren kennen. •Infosessie C: Maatwerkbedrijven en voedingsbedrijven slaan de handen in elkaar! Wat werkt? De samenwerkingen tussen voedingsbedrijven en maatwerkbedrijven zijn een win-win voor beide partners. Er bestaan verschillende vormen van samenwerking: 3 mogelijkheden worden toegelicht en geïllustreerd door voedingsbedrijven en maatwerkbedrijven die er goede resultaten mee behalen. Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met Mariasteen, Interwest en Sowepo namens 4Werk.

Deel 2: keuze tussen 1 van 2 sessies
•Infosessie D: Technische competenties ontdekken en verwerven door screening en opleiding Niet de juiste opleiding of mikken op een functie die meer technische competenties vraagt? Werkzoekenden of volwassenen die zich wensen te heroriënteren kunnen verschillende opleidingen volgen om in de voedingsindustrie aan de slag te gaan. Het brede gamma van technische opleidingen wordt toegelicht door VDAB, Syntra West en Alimento. Daarnaast wordt de ‘talentspotter’ toegelicht, een tool waarmee je onderhoudstechnici kan screenen.
•Infosessie E: Jongeren informeren over de voedingsindustrie in de klas: hoe begin je eraan? Tijdens deze infosessie krijg je een breed zicht op alle opleidingen voor jongeren die leiden naar de voedingsindustrie en de tools die je als leerkracht kunt gebruiken om de voedingsindustrie in de lessen aan bod te laten komen. In kleine groepjes heb je een gesprek met een aantal afgestudeerden die nu in een voedingsbedrijf aan de slag zijn.

Inschrijven

Deelname aan deze netwerkmiddag is gratis, maar inschrijven is verplicht en mogelijk tot 10 oktober 2017. Leerkrachten die nog een lesopdracht hebben, kunnen voor een deel van de namiddag komen. Een attest van aanwezigheid kan worden voorzien voor wie het wenst. Inschrijven kan via deze link.

 © 2008 - 2018 - Het Kennisplatform Economie maakt deel uit van het Kenniscentrum Economie West van de Provincie West-Vlaanderen - dienst economie       Logo provincie West-Vlaanderen - Door mensen gedreven  

Het Kennisplatform Economie bevat talrijke links naar externe locaties waarvan wij de toegankelijkheid voor slechtzienden niet kunnen garanderen. Indien u dit wenst, kunt u de informatie ook opvragen via de contactgegevens via deze link.