]]>

Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Welkom  |    Inloggen  

KENNISPLATFORM ECONOMIE


Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any
In de kijker

Deze website
wordt vernieuwd!

Om de transitie vlot te laten verlopen, wordt er tijdelijk geen nieuwe informatie meer ingevoerd op het kennisplatform - met uitzondering van de nieuwe edities van West-Vlaanderen Werkt. In oktober 2019 gaat het nieuw kennisportaal kenniswest.be publiek online.

Inschrijven op onze producten blijft wel mogelijk.
Bent u geïnteresseerd in het sociaaleconomisch persoverzicht of wenst u een abonnement op het tijdschrift West-Vlaanderen Werkt? Via registratie op het kennisplatform kan u het inschrijvingsformulier invullen. Wij verzekeren u dat u deze informatie vlot blijft ontvangen.

Als u nog vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.
Dank voor uw begrip.
West-Vlaanderen Werkt

Vlas is (terug) in zijn sas

De vlassector in het zuiden van West-Vlaanderen is een economische branche met een rijk en imposant verdleden. Vlasbewerking is echter ok vandaag nog een solide en dynamische pijler van de veelzijdige West-vlaamse economie

Dat blijkt uit de sectoranalyse van het economisch tijdschrift  West-Vlaanderen Werkt, onderdeel van het Kenniscentrum Economie West.

Vandaag is er in ons land nog een 50-tal vlasverwerkende ondernemingen actief, waarvan het gros opeert in West-Vlaanderen. deze familiebedrijven transformeren, op basis van een unieke knowhow, de vlasplant tot bruikbare vezels, als grondstof voor een brede waaier van industriële producten. Daaronder ook steeds meer innovatieve toepassingen. Er wordt ook fors geïnvesteerd in de sector.

 
 
 

 

West-Vlaanderen Werkt
Zoeken
 © 2008 - 2019 - Het Kennisplatform Economie maakt deel uit van het Kenniscentrum Economie West van de Provincie West-Vlaanderen - dienst economie       Logo provincie West-Vlaanderen - Door mensen gedreven  

Het Kennisplatform Economie bevat talrijke links naar externe locaties waarvan wij de toegankelijkheid voor slechtzienden niet kunnen garanderen. Indien u dit wenst, kunt u de informatie ook opvragen via de contactgegevens via deze link.